Ik krijg geregeld de vraag waar ik mijn patronen vandaan haal. Het leek mij een mooi moment om dit in deze blog met jullie te delen.
Er zijn heel veel soorten boeken waar patronen in staan. Ook ik heb zo mijn favoriete boeken en dan met name boeken met amigurumi. Een aantal ervan zijn ook te koop in onze winkel en webshop. Een favoriet is bijvoorbeeld Onesiegurumi 1 en 2 van Sascha Blase-Van Wagtendonks. Patronen zonder naaiwerk, ideaal voor als je dat naaiwerk niks vind. Ook de boeken amigurumi hartendiefjes 1,2 en 3 van Erinna Lee vind ik persoonlijk prachtig. Maar ook de boekjes van Rico design vind ik heerlijk om mee te werken.
Ik ben een groot fan van de pagina haakinformatie.nl dit is een website waar allerlei haakpatronen zijn verzameld en waar je doorgestuurd word naar de website waar het echte patroon staat. Heel makkelijk te vinden en meteen bij de juiste pagina van het patroon. Op deze website vind je vooral Nederlandse haakpatronen. Wil je nou Engelse haakpatronen? Kijk dan eens op free-crochet-patterns deze site is van dezelfde makers als haakinformatie.
Een site waar ook veel patronen, zowel haak als breipatronen, op staan is bij Hobbii. Hier vind je Nederlands talige patronen. Een deel van deze patronen zijn gratis en een deel is betaald. Je kunt zelf kiezen wat je wilt. Zij geven aan welk garen hun hebben gebruikt maar dit kan je natuurlijk ook zelf bepalen/aanpassen. Zeker patronen waarbij de maat niet veel uitmaakt kan je dit heel goed met eigen garen maken.
Pinterest is een waar walhalla vol met ideeën en patronen. Het enige nadeel van Pinterest is dat er ook veel patronen in andere talen staan. Vaak is een patroon in het Engels nog wel te doen. Maar een patroon in het Chinees is een ander verhaal. Mijn ervaring is dat je veel ideeën kan opdoen op Pinterest maar echt de patronen vinden lastiger is. Tuurlijk zijn ze er wel, je moet alleen iets langer zoeken.
Ook op youtube zijn veel patronen te vinden. Er zijn verschillende youtubers die de patronen stap voor stap voor doen zodat je met hun kunt mee haken. Het voordeel hiervan is dat je alles ziet, dus als ze een andere taal spreken dan kan je door middel van hun handelingen alsnog het patroon volgen. Zelf schrijf ik het in die gevallen eerst op om het daarna te haken. Bij Nederlandse of Engelse uitleg haak ik wel gewoon direct mee. Het voordeel is bij Youtube dat je de snelheid van het filmpje kan aanpassen.
Conclusie, ik gebruik vooral patronen van/uit
- Boeken
- Haak informatie
- Hobbii
- Youtube
Uiteraard zijn er nog tal van sites waar je leuke haakpatronen kan vinden en google is je beste vriend als je iets specifieks zoekt.
Bedankt voor het lezen en veel plezier met handwerken!