0
Je winkelwagen

WIP (Work In Progres)

WIP (Work In Progres)

WIP oftewel work in progres. Toen ik voor het eerst het woord WIP zag in een blog wist is niet wat deze afkorting betekend. Maar het bleek dus je projecten waar je mee bezig bent of waar je ooit mee bent begonnen en in de kast zijn beland. Ik ben eens gaan kijken naar hoeveel projecten ik op dit moment eigenlijk heb lopen. Het viel mij nog mee, het zijn er ‘maar’ 6. Of eigenlijk 7 maar 1 project ligt stil omdat ik moet denken wat ik ermee ga doen, uithalen of toch verder mee gaan. Mijn 6 lopende projecten kun je hieronder zien.

Geborduurde reigers
Dit is mijn grootste borduurwerk tot nu toe. Al een tijdje ben ik bezig met dit borduurwerk en inmiddels ben ik bij het laatste deel aangekomen. Het patroon is opgesplitst in 4 delen en dit is het laatste deel met kruissteek. Hierna moeten er nog een aantal accenten worden aangebracht met stiksteken. Een hele klus maar hij word echt erg mooi.

Gehaakte tas
Deze tas ligt al een tijdje stil. Dat wil zeggen, de vierkantjes van de tas zijn gehaakt en aan elkaar gezet maar er moet nog een voering in. En precies daar ben ik gestopt. Dat vind ik een uitdaging de voering maken en erin vast zetten. Ondertussen is de voeren wel op maat geknipt en zitten de zijkanten vast. Nu moet de bovenkant nog omgeslagen worden en in de tas vast gezet. Eens zien of ik deze WIP binnenkort kan afronden.

Voorbeeld lapjes
Inmiddels ben ik met 4 verschillende soorten garen bezig met een voorbeeld lapje voor in de winkel. Hierdoor is het net iets makkelijker zien hoeveel garen er op een bol zit. Dit gaat alleen niet heel snel aangezien het allemaal recht toe recht aan is en ik me daar snel mee verveel. Vandaar dat er nu 4 verschillende soorten liggen om nog iets af te wisselen. En dit zijn niet de eerste lapjes en zijn er ook al een aantal klaar die in de kast ligt als voorbeeld.

Schilderen op nummer
Om wat af te wisselen ben ik ook nog bezig met een schilderen op nummer pakket. Deze ligt al een tijdje stil omdat er wat andere projecten tussen door kwamen die snel af moesten. Dit vind ik wel heel leuk om te doen. En met dit schilderij maak ik het mezelf nog iets moeilijker door de kleuren zelf te mengen in de kleuren die ik wil, i.p.v. wat het pakket voorstelt.

Shirt haken
Voor het eerst ben ik een shirt aan het haken. Het wordt een los shirt zonder mouwen. Het begin is gemaakt met een patroon maar al vrij snel kon ik hem verder maken zonder en heeft het een eigen invulling gekregen. Door de stokjes en lossen word een vrij open en luchtig shirt. De mooie kleur verloop zit al in het garen van Scheepjes Our Tribe.

Paaseieren
Ondertussen ben ik ook nog bezig met paaseieren maken. En deze keer ook een uitdaging want ik gebruik geen patroon maar maak die zelf. Het roze ei was de eerste die er na 4x uithaken uit kwam, opzich oke maar ik vond hem nog niet goed genoeg. Dus opnieuw met wat aanpassingen hier en daar en daar kwam het blauwe ei uit. Nu meer naar wat ik voor ogen had. Alleen nog wat variaties maken en het patroon kan uitgeschreven en geplaats worden. Binnenkort hier in een blog zal ik het patroon met jullie delen.

Nu zijn het deze 6 maar als je het mij over 2 weken weer zou vragen zal een deel nog niet af zijn, en er zullen ook vast weer nieuwe projecten aan toegevoegd zijn.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *