0
Je winkelwagen

Pixel haken

Ik zag laatst op Pinterest allerlei leuke gehaakte wandhangers voorbij komen. En hoe Pinterest werkt zit je voor je het weet uren te scrollen en kijken naar prachtige werken. Toen dacht ik dat wil ik ook wel kunnen maken. En zo ging ik aan de slag.

Momenteel vind ik de Boho stijl erg leuk en het leek me daarom tof om daar iets mee te doen. Ik heb wat rond gekeken op google en ben daarna wat gaan proberen in mijn ontwerpprogramma. Een voordeel van mijn opleiding grafische vormgeving dat ik dit zelf kon maken. Zo ging ik aan de slag en kwam dit ontwerp eruit. Maar dan ben je er nog niet, er moet een pixel afbeelding van gemaakt worden. In eerste instantie ben ik heel moeilijk gaan doen met allemaal hokjes tekenen en die inkleuren maar dat was geen doen. Toen bedacht ik me dat ik jaren geleden eens een breipatroon had gemaakt voor iemand met een online programma. Na even zoeken kwam ik deze weer tegen. Ik zal dit fantastische programma met jullie delen.

Met Stitch Fiddle ben ik aan de slag gegaan om mijn afbeelding om te zetten in een pixel patroon. Nou heb ik die al eens eerder geprobeerd maar dit werd toen niet mooi. Ik was dus erg benieuwd of het met deze afbeelding wel zou lukken. Eerst doorloop je de stappen met wat je wilt gaan maken. Het programma is in het Engels dus even goed lezen of vertalen wat je moet hebben. En het mooie is je kan zelfs al aangeven met welk garen je je werk wilt maken en dan worden de kleuren die daarin beschikbaar zijn gebruikt. Uiteraard kan je ook andere kleuren gebruiken als uit de afbeelding, uiteindelijk heb ik ook een kleur vervangen. Ik plaatste mijn gemaakt afbeelding in het programma en paste het aantal steken aan naar 70×100. Dit vond en vind ik een mooie afmeting voor een eerste project en ook passend bij wat ik had gemaakt. Na een beetje aanpassen in kleuren en bijwerken kwam dit patroon eruit. Helemaal hoe ik het voor ogen zag.

De kleuren heb ik nadien uitgekozen aan de hand van wat ik nog heb liggen. Dit zijn Catona 105 (bridel white), 110 (zwart), 383 (oker), 388 (roest) en 525 (donkergroen) geworden. De donkergroen komt op de plaats wat in de afbeelding roze is.
Ik ben aan de slag gegaan met haaknaald 2,5 maar deze heb ik na 5 toeren toch weer uitgehaald, het werd te strak. Na alles te hebben uitgehaald ben ik opnieuw begonnen met haaknaald 3. Achteraf was het niet heel erg om opnieuw te beginnen want nu wist ik al waar ik op moest letten. De eerste 12 rijen zijn inmiddels gemaakt en mag ik elke toer verschillende keren van kleur wisselen, zoals je hiernaast kan zien. Het is goed tellen maar wel heel leuk om te doen vind ik.
Ik maak het met allemaal vasten maar je kan ook 2 stokjes per vakje doen, dan word die groter en krijg je net een ander resultaat.

Wil je dit patroon ook gebruiken? Dat kan, je kunt hem hieronder gratis downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *